Racuszki pomarańczowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 1/3 szkl
  • jajko

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    3 łyż
  • mleko

    1/2 szkl
  • sól

    szczypta
  • pomarańcza

    1 szt
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuszki pomarańczowe foto
Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i mleko.
Krok 2 - Racuszki pomarańczowe foto
Do wymieszanej masy dodajemy startą skórkę z całej pomarańczy.
Krok 3 - Racuszki pomarańczowe foto
Do ciasta bezpośrednio wyciskamy sok z pomarańczy. Dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Racuszki pomarańczowe foto
Smażymy niewielkie placki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia1988 01.02.2014 21:26
pyszności :)
Kasia36 05.01.2014 20:48
Wyglądają pięknie
Piter 31 04.07.2013 15:50
Świetne racuchy.
Mala 01.01.2013 14:37
apetyczne
Dorota59 01.01.2013 14:33
bardzo lubimy
pajbek 01.01.2013 14:32
Super, pyszne :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat