Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki pomarańczowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 1/3 szkl
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 3 łyż
mleko 1/2 szkl
sól szczypta
pomarańcza 1 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki pomarańczowe

Kroki postępowania

1
Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i mleko.
Krok 1 - Racuszki pomarańczowe foto
2
Do wymieszanej masy dodajemy startą skórkę z całej pomarańczy.
Krok 2 - Racuszki pomarańczowe foto
3
Do ciasta bezpośrednio wyciskamy sok z pomarańczy. Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Racuszki pomarańczowe foto
4
Smażymy niewielkie placki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Krok 4 - Racuszki pomarańczowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 01.02.2014 21:26
pyszności :)
Kasia36 05.01.2014 20:48
Wyglądają pięknie
Piter 31 04.07.2013 15:50
Świetne racuchy.
Mala 01.01.2013 14:37
apetyczne
Dorota59 01.01.2013 14:33
bardzo lubimy
pajbek 01.01.2013 14:32
Super, pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak