Racuszki podwójnie kokosowe

Racuszki podwójnie kokosowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    pół kg
  • woda

    1 szkl
  • mleko

    1,5 szkl
  • drożdże

    3 dag
  • cukier

    pół szkl
  • wiórki kokosowe

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko i wodę podgrzewamy, mieszamy z cukrem i rozpuszczamy drożdże. Kiedy zaczną rosnąć, dodajemy resztę składników, wyrabiamy rzadkie ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość lekko rozgrzewamy patelnię, wrzucamy na nią odrobinę oleju kokosowego i kiedy się rozpuści łyżką nakładamy ciasto formując racuszki. Pieczemy na złoto z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
staropolanka5 20.10.2015 20:28
ładnie podane
Zoso 27.06.2011 20:48
fajne śniadanie
dorota20w 16.05.2011 18:47
dziekuję :)
romanrafal 10.05.2011 18:39
cudo
cukiereczek 14.03.2011 15:28
Oj zjadłabym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat