Racuszki po podlasku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 kg
  • mąka

    5 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • smalec

    10 dag
  • proszek do pieczenia

    szczypta
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać marchew, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Wbić jajko, dodać mąkę, szczyptę proszku do pieczenia, sól i zagnieść ciasto. Z ciasta formować okrągłe lub owalne placuszki i smażyć na smalcu do zarumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli82 13.06.2012 21:06
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat