Racuszki na kefirze

Racuszki na kefirze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kefir

    400 ml
  • jajko

    2 sztuki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • koncentrat mąki domowej bezglutenowej

    1 szklanka
  • jabłka

    1-2 sztuki
  • mąka kukurydziana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Racuszki na kefirze

Wlewamy kefir. Dodajemy dwa jajka i cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy. Dodajemy mąkę bezglutenową. Dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy. Dodajemy mąkę kukurydzianą. Mieszamy i smażymy na patelni z obu stron. Wyjmujemy na ręcznik papierowy by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Dekorujemy pisakami cukrowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat