Racuszki na kefirze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kefir

    400 ml
  • jajko

    2 sztuki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • koncentrat mąki domowej bezglutenowej

    1 szklanka
  • jabłka

    1-2 sztuki
  • mąka kukurydziana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wlewamy kefir. Dodajemy dwa jajka i cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy. Dodajemy mąkę bezglutenową. Dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy. Dodajemy mąkę kukurydzianą. Mieszamy i smażymy na patelni z obu stron. Wyjmujemy na ręcznik papierowy by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Dekorujemy pisakami cukrowymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat