Bezglutenowe placuszki z płatków jaglanych z miodem

Bezglutenowe placuszki z płatków jaglanych z miodem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Placuszki są niezwykle proste i błyskawiczne w przygotowani, dlatego idealnie nadają się na szybkie śniadanie, kolację lub też zwykłą przekąskę, którą można również zapakować do lunch boxa.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na około 7 sztuk:

  • płatki jaglane

    50 gramów
  • mleko

    50 mililitrów
  • jajko

    1 sztuka
  • miód

    1 łyżka

Dodatkowo:

  • tłuszcz do smażenia

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na placuszki wymieszać i odstawić na kilka minut, aby płatki odrobinę napęczniały.

Po tym czasie na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)

Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor.

Podawać bezpośrednio po przygotowaniu solo lub z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują.)

Diana Rusiłowicz
Placki składają się jedynie z 4 składników, ale możecie je urozmaicić zgodnie z własnymi upodobaniami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

26.11.2018 19:57
Placuszki kuszące i na pewno bardzo smaczne ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat