Przepis i sposób przygotowania na: Wegańskie ciasto z jabłkami i orzeszkami ziemnymi szybkie i bez glutenu
Dla osób, które są weganami i nie mogą jeść produktów z glutenem polecam ciasto wegańskie bez glutenu. Przygotowanie tego ciasta polega na wymieszaniu składników suchych z mokrymi. Dodatki do tego ciasta to jabłka i orzechy ziemne.
1. Orzechy ziemne siekam nożem i dziele na 2 równe części.
2. Wszystkie suche składniki przesiewam do miski.
3. W drugiej mieszam ze sobą mokre składniki.
4. Suche wsypuje do mokrych, dodaje połowę orzechów i mieszam tylko do połączenia składników.
5. Ciasto przelewam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Jabłka myjemy (obieramy lub nie wg uznania), kroimy na mniejsze kawałki które kładziemy na cieście.
7. Ciasto posypujemy pozostałą częścią posiekanych orzeszków i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 40-45 minut.