Racuszki kukurydziane z rodzynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza kukurydziana

    1 szkl
  • mleko

    3 szkl
  • miód

    1 łyzeczka
  • mąka ziemniaczana

    6 łyzek
  • cukier waniliowy

    3 łyzki
  • rodzynki

    100 g
  • olej do smażenia

    200 ml
  • jajko

    1 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Kaszę kukurydzianą lekko zwilżamy odrobiną wody.

Mleko zagotowujemy.

Na gotujące się mleko wsypujemy kaszę , odrobinę solimy.

Gotujemy ok. 8-10 minut cały czas mieszając, by nie dopuścić do przypalenia.

Do ugotowanej dodajemy jajko , miód , mąkę oraz cukier.

Dosypujemy rodzynki i wszystko razem dokładnie mieszamy.

Nakładamy zwilżoną łyżką na mocno rozgrzany olej i smażymy na złoto.

Obficie posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
patryska76 28.01.2014 18:32
Coś co bardzo lubię ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat