Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUSZKI JABŁKOWO-MARCHEWKOWE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 szt
jabłko 1 szt
mąka 4 łyzki
jajko 1 szt
cynamon Prymat 1 łyzeczka
olej do smażenia 100 ml

Porada

Ps. jeśli ktoś woli bardziej słodkie może dodać cukier trzcinowy lub miód. Smacznego!

Przepis i sposób przygotowania na: RACUSZKI JABŁKOWO-MARCHEWKOWE

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Obraną marchew i nieobrane jabłko trzemy na grubych oczkach.

Dodajemy mąkę żytnią ,jajko, cynamon i szczyptę soli – wszystko razem dokładnie mieszamy.

Smażymy na rumiano na odrobinie rozgrzanego oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 21.11.2015 18:09
pyszne placuszki
agnieszka214 21.11.2015 17:58
Z marchewka jest smaczne
cukiereczek 21.11.2015 16:47
na pewno wyjątkowo smaczne
2milutka 21.11.2015 16:06
Pyszne placuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak