Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki dyniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 30 dag
mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1 szt
zsiadłe mleko 3/4 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka/płaska
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki dyniowe

Wykonanie:
Dynię obrać, zetrzeć na tarce, połączyć z mąką, sodą oczyszczoną, jajkiem, mlekiem i solą do smaku. Po czym staranie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną lub posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.10.2016 21:47
Muszą być pyszne
2milutka 25.10.2016 19:10
fajne racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak