Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki bananowo-jabłkowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kefir 250 ml
mleko 100 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 2 łyżki
jajko 02 szt
mąka pszenna 1-1,5 szklanki
banan 1 szt
jabłko 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki bananowo-jabłkowe

Kroki postępowania

1
Do miski przelewamy kefir i mleko, dodajemy mąkę, wbijamy jajka, dodajemy cukier oraz proszek do pieczenia
Krok 1 - Racuszki bananowo-jabłkowe foto
2
Całość mieszamy do konsystencji gęstej śmietany.
Krok 2 - Racuszki bananowo-jabłkowe foto
3
Banana obieramy, kroimy w plastry. Jabłko obieramy i kroimy w półplasterki.Następnie dodajemy jabłka, mieszamy. Dodajemy banany i mieszamy.
Krok 3 - Racuszki bananowo-jabłkowe foto
4
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, nakładamy porcję racuchów
Krok 4 - Racuszki bananowo-jabłkowe foto
5
Smażmy na złoto z dwóch stron.
Krok 5 - Racuszki bananowo-jabłkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 29.06.2014 17:24
Ale fajna alternatywa na tradycyjne.
gosia56 29.06.2014 17:13
pyszne juz kiedyś takie robiłam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak