Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki aroniowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 2 szklanki
jaja 2 sztuki
sól szczypta
cukier 2 łyżki
olej do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
konfitura 1 z aronii

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki aroniowe

Kroki postępowania

1
Łączymy ze sobą wszystkie składniki ciasta. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ciasta.
Krok 1 - Racuszki aroniowe foto
2
Przepis na świetną konfiturę aroniową: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/245706/konfitura-z-aronii-z-wodka.html
Konfiturę dodajemy do ciasta i mieszamy. Smażymy racuszki na rozgrzanej patelni.
Krok 2 - Racuszki aroniowe foto
3
Podajemy z ulubionym sosem np. aroniowym :) lub solo :)
Krok 3 - Racuszki aroniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 05.03.2013 08:58
bardzo ciekawe :)
gosia56 08.02.2013 19:21
pycha
treonina 08.02.2013 18:48
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak