Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z serkiem i jabłkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 250 g
jaja 2 sztuki
mąka 4 łyżki
olej rzepakowy 100 ml
jabłka 2 tarte

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z serkiem i jabłkami

Ser i utrzeć z żółtkami, dodać starte jabłka, mąkę i szczyptę soli. Dokładnie wymieszać składniki, a następnie dodać białka ubite na sztywną pianę, cukier do smaku i delikatnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej i nałożyć ciasto łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron. Podawać przybrane owocami lub posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak