Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z sera

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mleko 1/2 szklanka
mąka pszenna 3 szklanki
kasza manna 1/2 szklanki
drożdże 1 dag
sól 1 szczypta
twaróg 25 (mielony)
olej do smażenia 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z sera

W małym garnuszku żółtka oddzielamy od białek.
Twaróg ucieramy z mlekiem, kaszką i żółtkami, po czym dodajemy drożdże, mąkę i przygotowujemy gęste ciasto. Przyprawiamy solą. Odstawiamy na ok. 15 minut. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ciasta, wszystko dokładnie mieszamy. Smażymy racuchy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju, około 20 minut na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 29.12.2011 21:52
pyszne
Marcin Vw1 18.01.2011 23:02
super
halina17 18.01.2011 22:41
smaczne
halina17 18.01.2011 22:41
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak