Racuchy z sera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • mleko

    1/2 szklanka
  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • kasza manna

    1/2 szklanki
  • drożdże

    1 dag
  • sól

    1 szczypta
  • twaróg

    25 (mielony)
  • olej do smażenia

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W małym garnuszku żółtka oddzielamy od białek.
Twaróg ucieramy z mlekiem, kaszką i żółtkami, po czym dodajemy drożdże, mąkę i przygotowujemy gęste ciasto. Przyprawiamy solą. Odstawiamy na ok. 15 minut. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ciasta, wszystko dokładnie mieszamy. Smażymy racuchy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju, około 20 minut na patelni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 29.12.2011 21:52
pyszne
Marcin Vw1 18.01.2011 23:02
super
halina17 18.01.2011 22:41
smaczne
halina17 18.01.2011 22:41
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat