Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z ryżem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dag
mleko 1 1/2 szkl
mąka 1 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 szczypta
jajko
cukier 1 łyż
cukier waniliowy 1 opakowanie
sól 1 szczypta
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z ryżem

Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie dokładanie odcedzamy i studzimy. Jajko ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Dodajemy mąkę z proszkiem i mleko. Dokładnie mieszamy. Dodajemy ugotowany ryż i ponownie mieszamy. Na rozgrzanym tłuszczu układamy porcje ciasta i smażymy placki z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 30.05.2015 14:30
Takich jeszcze nie jadłem
ilka01 30.05.2015 09:16
super przepis :)
gosia1988 29.05.2015 23:14
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak