Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RAcuchy z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3,5 łyżeczki
mąka 2 szklanki około
jabłko 5 sztuk
proszek do pieczenia maly 1 paczuszka
woda 4/5 szklanki
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: RAcuchy z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Jabłka obiermy, i kroimy w kawałęczki, ja akurat większe. Wbijamy jajka (ja dałam 3 ale miałam malutkie)
Krok 1 - RAcuchy z jabłkiem foto
2
wlewamy mleko
Krok 2 - RAcuchy z jabłkiem foto
3
Dodajemy pozostałe składniki, wszytsko dokładnie mieszamy. Na łyżkę nakłądamy trochę ciasta i wykładamy na patelnię.
Krok 3 - RAcuchy z jabłkiem foto
4
Smazymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4 - RAcuchy z jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 13.09.2012 21:16
te takze extra
dorotka0000025 25.08.2012 11:47
bardzo lubie
dorotka0000025 25.08.2012 11:47
bardzo lubie
Papryczka 22.08.2012 19:42
pyszne
halina17 10.08.2012 14:09
dobre racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak