Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanka
jajko 2 szt.
jabłka 5 szt.
mleko 2% 1-1,5 szklanka
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
cukier puder do posypania
olej do smażenia
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

1.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli,dodać żółtka i mleko.Wymieszać na jednolitą masę.Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta delikatnie mieszając. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

2.Jabłka obrać,pokroić w plastry i usunąć gniazda nasienne.Maczać w cieście i smażyć na gorącym oleju.Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 30.09.2013 08:38
pyszne są!
Kasia35 25.09.2013 15:35
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak