Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 2 szklanki
drożdże 2,5 dag
cukier 4 łyżki
mleko 1 szklanka
cukier puder
jabłka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Kroki postępowania

1
W szklance ciepłego mleka rozpuszczamy drożdże . Do jajek dodajemy cukier i mieszamy , wlewamy mleko z drożdżami i dalej mieszamy na koniec wsypujemy szklankę mąki mieszamy tak aby ciasto przypominało w konsystencji gęstą śmietanę. Odstawiamy pod przykryciem na 30 minut
Krok 1 - Racuchy z jabłkami foto
2
Gdy ciasto podwoje swoją objętość . Wsypujemy obrane i starte na grubych oczkach jabłka
Krok 2 - Racuchy z jabłkami foto
3
Smażymy nakładając łyżką placki na rozgrzany olej z obu stron około 1 do 2 minut . Aż placuszki nabiorą koloru .
Krok 3 - Racuchy z jabłkami foto
4
Posypujemy cukrem pudrem .
Krok 4 - Racuchy z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 05.03.2014 21:55
uwielbiam takie racuchy
Wafelek2601 30.10.2012 06:44
Pyszne
Bernadeta1 30.09.2012 17:23
często robię na szybki obiad racuchy - smaczne
Łukasz15 25.08.2012 11:18
Dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak