Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • kefir

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jabłka

    3 sztuki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kefir, jajko, mąkę i proszek do pieczenia wymieszać mikserem. Jabłka pokroić na ćwiartki, a potem na plasterki, dodać do ciasta. Na patelni dobrze rozgrzać olej. Nakładać łyżką porcje ciasta. Smażyć na rumiano z obydwu stron.
Podawać z cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat