Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki

jabłka 4
jajko 2
cukier waniliowy 1 łyżeczka
mąka pszenna
cukier do smaku
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Zaczyn z drożdży

drożdże świeże 5 g
mleko 2% 3/4 szkl
mąka pszenna 1 łyżka

Porada

Można dodać cynamonu .

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Kroki postępowania

1
Jabłka myjemy i obieramy
Krok 1 - Racuchy z jabłkami  foto
2
Kroimy na cztery i wycinamy gniazdo .
Krok 2 - Racuchy z jabłkami  foto
3
Najlepiej jest jeszcze pokroić w cienie plasterki .
Krok 3 - Racuchy z jabłkami  foto
4
Jajka roztrzepujemy w misce z cukrem i cukrem waniliowym .
Krok 4 - Racuchy z jabłkami  foto
5
Robimy zaczyn : podgrzane mleko , łyżka mąki i 5 g drożdży mieszamy . Zostawiamy na 30 minut . Po upływie 30 minut łączymy zaczyn z jajkami . Dajemy jabłka , mąkę i smażymy na oleju .
Krok 5 - Racuchy z jabłkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 23.06.2015 15:35
No i narobiłaś:) Naszła mnie ochota na racuchy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak