Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z gruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

gruszki 2 szt
cukier 2-3 szt

Ciasto

mąka 100 g
mleko 100 ml
drożdże 15 dag
cukier 2 łyżki
olej do smażenia
jajko 1 szt
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z gruszką

Kroki postępowania

1
Gruszki obrać i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Racuchy z gruszką foto
2
Na pateni roztopić cukier i dodać gruszki, smażyć chwilę i ostudzić.
Krok 2 - Racuchy z gruszką foto
3
Z cukrem rozmieszać drożdże wlać lenie mleko i 1/3 szkl mąki wymieszać i odstawić na 10 minut.
Krok 3 - Racuchy z gruszką foto
4
Do rozczynu dodać resztę mąki , jajko i gruszki. Wymieszać
Krok 4 - Racuchy z gruszką foto
5
Na paleni rozgrzać olej i nakładać porcję ciasta smażyć na złoty kolor z obu stron.
Krok 5 - Racuchy z gruszką foto
6
Przestudzone posypać cukrem pudrem.
Krok 6 - Racuchy z gruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak