Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z dynią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dek
drożdże 3 dek
mleko 1,5 szklanki
cukier 1 łyżka
jajko 3 szt
masło 1 łyżka
dynia 1 kawałek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z dynią

Kroki postępowania

1
Drożdże rozetrzeć z cukrem dodać mleko, żółtka, Stopione masło, mąkę,zostawić do wyrośnięcia.
Krok 1 - racuchy z dynią foto
2
Dynię obrać ze skóry i środka. Miąższ zetrzeć na dużych otworach tartki i dodać do ciasta. Na koniec dodać ubitą pianę z białek.
Krok 2 - racuchy z dynią foto
3
Piec na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać posypane cukrem lub z ulubionymi konfiturami.
Krok 3 - racuchy z dynią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 27.02.2013 11:18
Wyglądają super
Dorota59 14.12.2012 18:01
świetny pomusł
owca441 26.10.2012 20:54
pyszne
misia53 07.10.2012 16:08
Prześliczne są twoje racuszki ...
Krystyna32 07.10.2012 10:32
super
Andysz 03.10.2012 14:36
extra ;)
ben-ka 03.10.2012 09:27
apetycznie wygladają i pewnie tak smakują.
ilka_86 03.10.2012 09:17
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak