Racuchy z cynamonem

Racuchy z cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 szt
  • mąka

    1,5 szkl
  • cynamon

    1,5 łyzeczki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • jajko

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jabłka myjemy, obieramy i ucieramy na tarce warzywnej.przekładamy je do miski dodajemy mąkę, jajko ,cynamon, cukier proszek do pieczenia i szklankę mleka całość ucieramy na jednolita masę. , następnie smażymy niewielkie placuszki,, posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 01.08.2012 19:19
coś wspaniałego!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat