Racuchy z Bananami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2,5 szklanki
  • kefir

    0,5 litra
  • jajko

    2 sztuki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka płaska
  • cukier

    3 łyżki
  • cukier puder

    w/g uznania
  • banan

    3-4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać dodać 2 jajka, proszek do pieczenia, cukier kefir. Wszytsko dokładnie wymieszać mikserem lub blenderem. Ciasto powinno byc gęstsze niż na naleśniki. Na samym końcu dodać banany pokrojone w krążki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie racuszki odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać posypane cukrem pudrem. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anoosia 26.05.2011 10:31
racuchy to nie jest moja ulubiona potrawa, ale te muszą być super
ewasylwia 19.02.2011 10:25
pyszniutkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat