Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy wiśniowe 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 35 dag
mąka pszenna 2/3 szklanki
mleko 1/4 szklanki
jajko 2 szt.
cukier 3 łyżki
olej
cukier puder
bita śmietana
wiśnie do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy wiśniowe 2

Mąkę wsyp do wysokiego naczynia. Dodaj mleko, jajka, cukier. Wymieszaj. Do ciasta dodaj wiśnie.
Na patelni porcjami rozgrzewaj po łyżce oleju. Nakładaj ciasto, formując racuchy. Smaż na rumiano. racuchy oprósz cukrem pudrem. Udekoruj bitą śmietaną oraz wydrylowanymi wiśniami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 13.01.2013 14:51
bardzo fajne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak