Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

racuchy wiśniowe 2

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wiśnie bez pestek
35 dag
mąka pszenna
2/3 szklanki
mleko
1/4 szklanki
jajko
2 szt.
cukier
3 łyżki
olej
cukier puder
bita śmietana
wiśnie
do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy wiśniowe 2

Mąkę wsyp do wysokiego naczynia. Dodaj mleko, jajka, cukier. Wymieszaj. Do ciasta dodaj wiśnie.
Na patelni porcjami rozgrzewaj po łyżce oleju. Nakładaj ciasto, formując racuchy. Smaż na rumiano. racuchy oprósz cukrem pudrem. Udekoruj bitą śmietaną oraz wydrylowanymi wiśniami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 13.01.2013 14:51
bardzo fajne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak