Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy wieloowocowe z płatkami migdałów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2% 250 ml
mąka 300 g
cukier 100 g
jajko 2 szt
oliwa 3 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
sól 1 szczypta
maliny świeże 150 g
jeżyny 100 g
brzoskwinia 2 szt
płatki migdałowe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy wieloowocowe z płatkami migdałów

Jajka ubijamy z cukrem.

Dodajemy mleko i oliwę.

Dokładnie miksujemy dosypując mąkę przesianą z solą i proszkiem do pieczenia.

Dodajemy umyte i pokrojone owoce ( brzoskwinie w kosteczkę … jeżyny i maliny w całości ) wraz z płatkami migdałowymi.

Delikatnie mieszamy , tak by owoce obtoczyć w cieście.

Smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor.

Podajemy z cukrem pudrem!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 15.09.2013 08:05
lubie takie racuszki
probofka 11.09.2013 08:22
mmmm pycha mniam mniam
AnielskaSlodycz 10.09.2013 20:28
pycha!!! ;)
gosia561 10.09.2013 19:35
coś nowego na odmianę klasycznego:)
Joannasz3190 10.09.2013 19:08
Rewelacyjna potrawa :)
MagdaXXX 10.09.2013 18:53
ładne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak