Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy wg mojej mamy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 sztuka
masło 15 dag
drożdże 8 dag
mąka 2,5 szklanka
mleko 1 szklanka
cukier 3/4 szklanka
cukier wanilinowy 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy wg mojej mamy

Kroki postępowania

1
Do niewielkiej ilości letniego mleka kruszymy drożdże z odrobiną cukru i odstawiamy na parę minut przygotowując w ten sposób zaczyn. Następnie wrzucamy go do mąki dodając roztopione masło i ubite z cukrem jajka. Na koniec dodajemy cukier waniliowy i resztę mleka. Całość mieszamy uzyskując gotowe ciasto.
Krok 1 - Racuchy wg mojej mamy foto
2
Na rozgrzanej patelni smażymy racuchy, na rumiano z obu stron.
Krok 2 - Racuchy wg mojej mamy foto
3
Usmażone racuchy można podawać z cukrem, jogurtem lub dżemem.
Smacznego!
Krok 3 - Racuchy wg mojej mamy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 02.11.2012 09:42
aż ślinka cieknie :) też chyba dzisiaj zrobię :)
Magdalena1110 07.09.2012 22:07
ja robię z jabłkami pycha
Mati3 31.08.2012 16:03
fajne:)
Aneta25 31.08.2012 12:04
pycha
anja3107 31.08.2012 11:30
mniam
Konczi 31.08.2012 11:24
uwielbiam racuszki !! Smaczne to !!
ewka1978 31.08.2012 11:19
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak