Racuchy na maslance z jabłkiem i cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślanka

    500 ml
  • mąka pszenna

    1 szkl
  • mąka pełnoziarnista

    1/2 szkl
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • cukier brązowy

    1 łyżka
  • jajka

    2 szt
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jabłka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wbijamy jajka dodajemy szczyptę soli ubijamy dodajemy cukry .
Do dobrze ubitych jajek wlewamy stopniowo maślankę i dosypujemy stopniowo mąkę z proszkiem i sodą .Ciasto dobrze mieszamy i odstawiamy aby odpoczęło .W tym czasie obieramy jabłka ścieramy na tarce mieszamy z cynamonem .
Jabłka dodajemy do ciasta mieszamy .Smażymy na oleju z dwóch stron.
Odsączamy na ręczniku papierowym.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

POLECAM!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 06.11.2014 09:06
bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
Bernadeta1 04.11.2014 22:56
szybki i smaczny deserek
gusia1000 04.11.2014 22:00
Lubię i robię.
fotoviderek 04.11.2014 19:20
Pyszności :)
Monika-twin 04.11.2014 17:31
Fajny przepis.
Katarzyna59 04.11.2014 17:14
przepyszne racuchy
Konczi 04.11.2014 15:20
pysznie wyglądają
jola91 04.11.2014 14:55
Bardzo lubię wszelkie racuchy, a te na słodko najbardziej :)
Renata9 04.11.2014 14:46
przepyszne te Twoje racuchy
Róża1 04.11.2014 14:45
na pewno bardzo smaczne :-) . poproszę o jednego :-).

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat