Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy jogurtowo- szpinakowe z sosem aurora

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Racuchy jogurtowo-szpinakowe z sosem aurora.

Składniki:

Składniki:

mąka 160 gramów
jogurt naturalny 250 mililitrów
jaja 2 sztuki
szpinak świeży 100 gramów
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oliwa 5 łyżek

Sos:

śmietana 50 gramów
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mleko 1 szklanka

Porada

Opcjonalnie racuchy można posypać szczypiorkiem lub pokrojonymi pomidorami koktajlowymi.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy jogurtowo- szpinakowe z sosem aurora

Szpinak myjemy i kroimy w paski, a następnie obsmażamy. Jajka roztrzepujemy, dodajemy jogurt, a potem mąkę i ostudzony szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i smażymy racuchy.
Sos: Mąkę rumienimy na maśle ,a następnie dodajemy mleko i mieszamy, aby nie powstały grudki. Gotujemy chwilę, dodajemy koncentrat i śmietanę. Kiedy sos zgęstnieje doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Racuchy polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak