Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy jaglane z żurawiną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1/2 szkl
mąka 1 szkl
mleko 1 szkl
drożdże 20 g
jajko 1 szt
cukier 3 łyżki
żurawina 4 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy jaglane z żurawiną

Kaszę jaglaną ugotować wg zaleceń producenta na opakowaniu. Ostudzić.
Mleko delikatnie podgrzać. W miseczce wymieszać ze sobą wszystkie skąłdniki. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. NA patelni rozgrzać olej i smażyć na nim racuszki. Można podawać z cukrem pudrem lub dżemem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 07.11.2013 16:21
zdrowe i pyszne
Ewa 07.11.2013 15:30
Pyszności :)
Olga_SK 07.11.2013 12:55
O poproszę takie na śniadanko :D kaszę uwielbiam, żurawinę jeszcze bardziej. Smakowite danie!
Mniam 07.11.2013 10:00
Coś zupełnie innego. Interesujące racuchy.
Ola1984 07.11.2013 09:55
Świetne te racuchy :)
aniagdz 07.11.2013 07:58
oo i z kaszą jaglaną!! super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak