Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy gruszkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
gruszki 3 szt
mleko gorące 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 opakowania
jajko 1
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy gruszkowe

1. Połącz wszystkie suche składniki oprócz cukru pudru. Dodaj mleko i jajko. Wymieszaj tak, by powstała jednolita masa. Dodaj do nich obrane i pokrojone gruszki. 2. Smaż racuchy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. 3. Gdy ostygną, posyp je cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak