Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy dyniowe z jabłkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Lunch w pracy na słodko? Dlaczego nie? Racuchy dyniowe z jabłkiem sprawdzą się idealnie. Są pyszne i w pięknym kolorze który nastraja pozytywnie.

Składniki:

Racuchy:

mąka 1.25 szklanek
jajko 1 sztuka
cukier 3 łyżki
drożdże 20 gramów
mleko 1 szklanka
puree z dyni 4 łyżki
budyń waniliowy 1 opakowanie
jabłko 1 sztuka
cukier puder do posypania 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy dyniowe z jabłkiem

Odrobinę mleka podgrzać i rozpuścić drożdże. Dodać łyżeczkę cukru oraz łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na 20 minut. Do miski przełożyć mąkę, wsypać budyń, resztę cukru, dodać jajko, puree i wlać mleko oraz zaczyn z drożdży. Całość dokładnie zmiksować i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 min. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko i wymieszać. Smażyć na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak