Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
sól 1 szczypta
woda 1,5 szklanki
drożdże świeże 50 gram
cukier 3 łyżki
olej do smażenia 0,5 łyzeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy i dodajemy sól. Do osobnej miski wlewamy ciepłą wodę i dodajemy drożdże- mieszamy składniki. W mące robimy wgłębienie i dodajemy do niego : cukier , olej oraz wlewamy stopniowo do niego rozczyn .
Krok 1 - Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem foto
2
Mieszamy składniki drewnianą łyżka.
Krok 2 - Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem foto
3
Ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
Krok 3 - Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem foto
4
Nabieramy łyżką odpowiednią ilość ciasta i formujemy racuchy. Smażymy z 2 stron.
Krok 4 - Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem foto
5
Gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem.
Krok 5 - Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 10.10.2015 23:52
smkowite racuchy
Grażyna13 27.01.2014 15:50
Uwielbiam takie :)
gosia56 18.01.2014 10:53
bardzo lubię takie racuchy
Malinka 17.01.2014 21:39
Takie racuchy zawsze chętnie zjem :)
irenka 17.01.2014 20:29
pyszne racuchy,bardzo lubię
Romanowka 17.01.2014 19:12
pyszne racuszki!
Monika10 17.01.2014 18:35
pyszności!!!
Adamorek 17.01.2014 18:24
pyszne placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak