Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 50 dag
drożdże 3 dag
cukier 2 łyżki
mleko 1,5 szklanki
jajko 1 sztuka
żurawina suszona 3 łyżki

Dodatkowo

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe

Mąkę przesypać do miseczki i wymieszać na sucho z solą i cukrem. W ciepłym mleku rozpuścić drożdże i dolać je do mąki, następnie dodać jajko i wymieszać dosyć gęste ciasto na koniec dodać żurawinę. Ciasto odstawić do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść niewielkie porcje ciasta, smażyć na złoty kolor z dwóch stron po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem pudrem lub podać do nich dowolny dżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skotka 25.01.2016 17:52
Pulchne i smaczne:)
Babeczka35 25.01.2016 17:15
Pyszne racuszki.
irenka 25.01.2016 15:19
pychotka,uwielbiam
kuchcik89 25.01.2016 15:06
pulchniutkie, wygladają smakowicie :)
Futka 25.01.2016 14:26
Wspaniałe i pyszniutkie racuszki :)
jasiek 25.01.2016 14:03
pyszne jak u babci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak