Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 1 szklanka
drożdże świeże 50 g
cukier waniliowy 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
rodzynki 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe

Drożdże, cukier, 1 łyżeczkę ciepłego mleka i 2 łyżeczki mąki wymieszać. Odstawić przykryte ściereczką w ciepłe miejsce na ok. 5 -10 minut.
Mąkę przesiać do miski, dodać ciepłe mleko, jajka, wypłukane i osuszone rodzynki oraz rozczyn. Mieszać do momentu aż ciasto będzie gładkie. Odstawić na 20 minut. Smażyć na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 25.08.2015 16:30
Pyszności, uwielbiam takie racuszki :)
Róża1 25.08.2015 14:17
ale super Ci wyszły !!!! nie wiem , czy dałabym radę takie idealne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak