Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy czekoladowe z bananem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szk
jajko 1 szt
kefir 1 szk
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
banan 1 szt
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy czekoladowe z bananem

Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na pianę. Kefir wymieszać z żółtkiem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Całość zmiksować i odstawić na 15 minut do lodówki. Następnie dodać cukier oraz pianę z białka i całość delikatnie wymieszać. Banana obrać i pokroić na cienkie plasterki. Dodać do ciasta i wymieszać. Na rozgrzany olej nakładać łyżką porcję ciasta i smażyć z obu stron.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 04.06.2017 14:47
Apetyczne racuszki:)
Ola1young 28.05.2017 17:21
na pewno pyszne :)
Ada-Gaba 25.05.2017 14:43
pomysłowe racuchy
Diana Rusiłowicz 25.05.2017 11:35
Ale pyszna propozycja!
Patrycja33 25.05.2017 09:34
pyszności :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak