Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 2 g
mleko 1 szklanka
mąka pszenna 0,5 szklanki
jajko 1 szt
cukier 1/4 szklanki
jabłka 2 szt
cynamon Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Drozdze rozpuścić w odrobinie mleka z cukrem, po kilku minutach dodać resztę mleka, cukru, jajko, sól, mąkę. Wymieszac i Odstawic aby ciasto wyrosło. Jabłka obrac, pokroic w plastry, oproszyc cnamonem. Smazyc jabłka w cieście na rozgrzanym oleju. Posypac cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 31.05.2014 01:13
Zjadłabym na deserek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak