Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
jajko 2 sztuki
mąka 0,5 kg
sól szczypta
olej
cukier 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy

Kroki postępowania

1
Wymieszać mikserem składniki (0,5 litra mleka, 2 jajka, 0,5 kg mąki, szczypta soli, 1 łyżkę oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia). Jeżeli racuchy będzie się jadło na słodko to można dodać 1 porcję cukru waniliowego i 1 łyżkę cukru. Jeżeli będzie się jadło z sosem to nie dodawać cukru.
Krok 1 - racuchy foto
2
Smażyć na rozgrzanej patelni na oleju.
Krok 2 - racuchy foto
3
Można podawać z sosem.
Krok 3 - racuchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.05.2014 18:09
smaczne racuchy :)
Renataj 08.02.2014 19:37
Dawno nie robiłam - ale mi narobiłaś/eś apetytu.
Patriszja
Patriszja 08.02.2014 18:11
pychotka :):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak