Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 75 dag.
kwaśne mleko 1 litr
jaja 3 sztuki
olej do smazenia
cukier puder do posypania
Soda oczyszczona Prymat 1.5 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy.Dodajemy kwaśne mleko.Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Racuchy foto
2
Jaja myjemy .Wbijamy kolejno.Mieszamy dokładnie na jednolitą masę.
Krok 2 - Racuchy foto
3
Na końcu dodajemy sodę,mieszamy.Kładziemy łyżką ciasto na rozgrzany olej.Smażymy z dwu stron.Posypujemy po wierzchu cukrem pudrem.
Krok 3 - Racuchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 18.06.2013 17:54
napewno pyszne
zielonamorelka 01.06.2013 20:49
jeszcze nigdy nei robiłam a chętnie zjem
Megg 01.06.2013 17:37
pyszne racuszki
gosia56 01.06.2013 17:36
napewno pyszne
Olga_SK 01.06.2013 16:33
smak dzieciństwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak