Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 20 g
mąka 500 ml
mleko 500 ml
drożdże 50 g
jabłka 5
jajko 3
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Jabłka pokroić w drobne plasterki lub kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na około 1 godzinę. Następnie nakładać placuszki łyżką na rozgrzany tłuszcz. Zdejmować z patelni rumiane placuszki. Najlepiej podawać posypane cukrem pudrem. GOTOWE! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.01.2013 18:19
PLAGIAT: http://www.garnek.pl/kimeraj/23334967/zapraszam-na-racuchy-z-jablkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak