Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 70 dag
zsiadłe mleko 1 opakowanie
sól
Soda oczyszczona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy przez sitko i mieszamy ze sobą wszystkie składniki.
Krok 1 - Racuchy foto
2
Ugniatamy, aż do uzyskania ciasta.
Krok 2 - Racuchy foto
3
Z ciasta robimy taki wałek, a następnie delikatnie ugniatamy z wierzchu.
Krok 3 - Racuchy foto
4
Wałek rozcinamy na takie kawałeczki.
Krok 4 - Racuchy foto
5
Placki smażymy na oleju, a następnie wyjmujemy na ręcznik papierowy aby ociekły z tłuszczu.
Krok 5 - Racuchy foto
6
Racuchy podajemy z cukrem pudrem, dżemem, czy na przykład z syropem klonowym. Smacznego ;)
Krok 6 - Racuchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sebawkuchni 07.01.2014 20:19
czasem też takie robię
Aannkaa82 01.11.2013 14:03
Nigdy takich nie jadłam ale wyglądają bardzo apetycznie :)
ONY_za_kare 20.04.2013 11:25
takie jak lubię!
Bernadeta1 13.04.2013 16:26
lubię i często robię
wlicka 23.02.2013 00:33
pyszne;>
Grazyna0211 23.12.2012 19:24
fajne te racuchy
Andysz 10.11.2012 09:58
rewelacyjny pomysł;]
Betka 02.10.2012 16:58
mmm świetne;)
EWI 21.09.2012 17:40
fajne
natii3624 21.09.2012 17:35
Uwielbiam słodkości! Pycha :)
anja3107 21.09.2012 17:02
mniam
Marta1986 21.09.2012 16:22
super
Sylwia56
Sylwia56 21.09.2012 16:12
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak