Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowo- truskawkowy sorbet

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 350 gram
truskawki świeże 100 gram
cukier puder 160 gram
woda 180 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowo- truskawkowy sorbet

Kroki postępowania

1
Umyty rabarbar kroimy na mniejsze części.
Krok 1 - Rabarbarowo- truskawkowy sorbet foto
2
Tak przygotowany przekładamy do garnka. Dodajemy do niego wodę oraz cukier.
Krok 2 - Rabarbarowo- truskawkowy sorbet foto
3
Całość podgrzewamy około 10 minut do momentu jak rabarbar stanie się miękki. Pod koniec dodajemy umyte i pozbawione szypułek truskawki.
Krok 3 - Rabarbarowo- truskawkowy sorbet foto
4
Gdy i one zmiękną masę owocową zdejmujemy z ognia przecieramy przez gęste sito.
Krok 4 - Rabarbarowo- truskawkowy sorbet foto
5
Otrzymany syrop studzimy. Przestudzony przelewamy do pojemniczków na lody. Pojemniczki wkładamy do zamrażalnika. Sorbet pozostawiamy do zamrożenia i gotowe.
Krok 5 - Rabarbarowo- truskawkowy sorbet foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak