Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowiec

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 3 szkl
margaryna 1
cukier 1 1/2 szkl
żółtek 5
mleko 2% 8 łyżek
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1
rabarbar 1 kg
galaretka 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowiec

Kroki postępowania

1
Do miski dać mąkę z proszkiem,margarynę,cukier
Krok 1 - Rabarbarowiec foto
2
dodać żółtka
Krok 2 - Rabarbarowiec foto
3
wyrobić ciasto podzielić na pół,jedną część dać do lodówki
Krok 3 - Rabarbarowiec foto
4
a drugą rozwałkować na blaszkę.Pokroić w plastry rabarbar i ułożyć na cieście
Krok 4 - Rabarbarowiec foto
5
rabarbar posypać tartą bułką i suchą galaretką
Krok 5 - Rabarbarowiec foto
6
białka ubić ze 1 szklanką cukru
Krok 6 - Rabarbarowiec foto
7
jak ubite dać na rabarbar
Krok 7 - Rabarbarowiec foto
8
Na pianę wyłożyć resztę ciasta i upiec w piekarniku nagrzanym w 180 stopni ok 1 godz.
Krok 8 - Rabarbarowiec foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 10.09.2014 20:40
napewno smaczne
gusia1000 03.06.2013 20:20
Dobre ciasto na czasie.
sylwiusia055 03.06.2013 13:34
uwielbiam takie ciacha
jerzy3 02.06.2013 17:45
szkoda,że sezon na rabarbar jest tak krótki bo chciałbym podobne ciasta jeść cały czas
Renata9 02.06.2013 17:12
smaczne ciacho
Megg 02.06.2013 17:06
pyszne ciasto z rabarbarem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak