Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Quesadillas z pieczoną piersią z kurczaka i serem cheddar Konrada Birka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt
guacamole 4 łyżki
papryka czerwona 1/2 szt
papryka zielona 1/2 szt
cebula czerwona 1 szt
kolendra 1 pęczek
olej do smażenia
marynata
olej 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
pasta Sambal Oelek 1 łyżeczka
sól
kolendra do smaku
cheddar 100 g
tortilla 8 (pszenna)

Przepis i sposób przygotowania na: Quesadillas z pieczoną piersią z kurczaka i serem cheddar Konrada Birka

Konrad Birek poleca:
Kurczaka dokładnie natrzeć marynatą, upiec w piekarniku lub na grillu, a następnie wystudzić i pokroić w plastry. Na patelni skropionej oliwą położyć placek pszenny posmarowany guacamole, równomiernie ułożyć na nim plastry upieczonej wcześniej piersi kurczaka, posypać pokrojoną w paski papryką, posiekaną czerwoną cebulą oraz tartym serem wymieszanym z kolendrą. Przykryć drugim plackiem i smażyć, w trakcie lekko dociskając, przez około 5 minut z każdej strony. Gotowe danie pokroić na kawałki i podawać z ulubionymi sosami np. salsą pomidorową i salsą serową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 16.05.2016 22:20
lubię takie smakołyczki!
Kasiaaa 08.09.2015 13:12
Apetyczne :)
agaK. 02.07.2015 16:54
Próbowałam kiedyś coś takiego zrobić ale ciężko było jeść bo farsz wypadał ze środka, coś chyba zrobiłam nie tak bo Twoje wyglądają za zbite.
SylwiaMagdaSabin 11.04.2012 17:36
naprawde super
Smakosz6 13.01.2012 13:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak