Quesadillas z pieczoną piersią z kurczaka i serem cheddar Konrada Birka

Quesadillas z pieczoną piersią z kurczaka i serem cheddar Konrada Birka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    2 szt
  • guacamole

    4 łyżki
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • papryka zielona

    1/2 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • kolendra

    1 pęczek
  • olej do smażenia

  • marynata

  • olej

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • pasta Sambal Oelek

    1 łyżeczka
  • sól

  • kolendra

    do smaku
  • cheddar

    100 g
  • tortilla

    8 (pszenna)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Konrad Birek poleca:
Kurczaka dokładnie natrzeć marynatą, upiec w piekarniku lub na grillu, a następnie wystudzić i pokroić w plastry. Na patelni skropionej oliwą położyć placek pszenny posmarowany guacamole, równomiernie ułożyć na nim plastry upieczonej wcześniej piersi kurczaka, posypać pokrojoną w paski papryką, posiekaną czerwoną cebulą oraz tartym serem wymieszanym z kolendrą. Przykryć drugim plackiem i smażyć, w trakcie lekko dociskając, przez około 5 minut z każdej strony. Gotowe danie pokroić na kawałki i podawać z ulubionymi sosami np. salsą pomidorową i salsą serową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

asiatok

16.05.2016 22:20
lubię takie smakołyczki!

Kasiaaa

08.09.2015 13:12
Apetyczne :)

agaK.

02.07.2015 16:54
Próbowałam kiedyś coś takiego zrobić ale ciężko było jeść bo farsz wypadał ze środka, coś chyba zrobiłam nie tak bo Twoje wyglądają za zbite.

SylwiaMagdaSabin

11.04.2012 17:36
naprawde super

Smakosz6

13.01.2012 13:08
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat