Quesadilla mexicana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • papryka żółta

    1/2 szt
  • fosola czerwona

    1/2 puszki
  • kukurydza konserwowa

    1/2 puszki
  • fasolka szparagowa zielona

    100 gram
  • kukurydza (minikolby)

    kilka szt
  • ser żółty

    100 gram
  • oliwa

    2 łyżki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • tortilla

    4 placki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Quesadilla mexicana foto
Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w sporą kostkę.Fasolkę oczyszczamy z końcówek i kroimy na mniejsze kawałki. Podobnie postępujemy z kukurydzą.Na patelnię z oliwą wrzucamy wszystkie składniki i dorzucamy kukurydze i fasolę z puszki.Podsmażamy kilka minut,aż warzywa zmiękną.
Krok 2 - Quesadilla mexicana foto
Na patelni podgrzewamy lekko skropioną wodą domową tortillę.Wrzucamy na nią starty na drobnej tarce żółty ser.Następnie układamy warzywa i kolejną warstwę sera.
Krok 3 - Quesadilla mexicana foto
Tortillę składamy na pół i przecinamy tak,aby utworzyły się trójkąty. Podajemy z sosem meksykańskim.
Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota76 05.05.2014 20:38
pyszności :)
2milutka 03.02.2014 14:36
fajne danie:)
babajaga1969 03.02.2014 11:28
bardzo smaczne
Rafał10 03.02.2014 10:56
lubimy i to bardzo :)
Aga-25 03.02.2014 09:53
podjadło by się parę
slonko888 03.02.2014 09:53
mniam mniam :)
Agnieszka-87-25 03.02.2014 09:40
pysznoścci
krystyna330 03.02.2014 09:29
ale pyszności
Paolcia 03.02.2014 09:28
zjadłabym :)
dodi 03.02.2014 09:09
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat