Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PYZY Z PASZTETOWĄ I CEBULKĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 2-3 szkl
cebula 1 duża
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PYZY Z PASZTETOWĄ I CEBULKĄ

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Zgniatamy przez maszynkę na stolnicy. Pasztetową rozgniatamy na patelni dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i smażymy aż cebula będzie miękka. Odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 1 - PYZY Z PASZTETOWĄ I CEBULKĄ foto
2
Ziemniaki zagniatamy z mąką na gładkie ciasto. Formujemy większe kule i nadziewamy naszym farszem, zawijamy i obtaczamy w mące.
Krok 2 - PYZY Z PASZTETOWĄ I CEBULKĄ foto
3
Gotowe pyzy gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, aż wypłyną. Podajemy z tłuszczem i skwarkami. Można również podac przypieczone na złoty kolor, np. z sosem lub surówką.
SMACZNEGO!!!!
Krok 3 - PYZY Z PASZTETOWĄ I CEBULKĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 02.06.2013 07:21
Świetny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak