Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem wołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 4 łyżki
jajko 3 szt
wołowina 50 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem wołowym

Ziemniaki obrać. Wołowinę ugotować a następnie zmielić przez maszynkę do mięsa. Cebulę drobno posiekać.Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić a następnie rozgnieść. Resztę ziemniaków zetrzeć na drobnej tarce, odcisnąć i wymieszać z ziemniakami ugotowanymi. Dodać mąkę, 2 jajka i szczyptę soli - z tego zagnieść ciasto. Cebulę podsmażyć na maśle, wymieszać z mięsem. Dodać tartą bułkę i jajko. Doprawić do smaku.Z ciasta uformować placuszki, na każdym ułożyć łyżeczkę farszu, ulepić małe kulki - pyzy. Gotować 5 minut po wypłynięciu na wierzch wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 23.02.2013 17:57
mniam!
Ewelina38 08.01.2013 13:43
Takie kluseczki to prawdziwa uczta, bardzo je lubimy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak