Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
pieczarki 20 dag
kapusta kiszona 20 dag
karkówka 40 dag
cebula 2 szt
jajko 1 szt
mąka pszenna 4 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem

Cebulę jedną obieramy kroimy w małą kostkę dodajemy oczyszczone i pokrojone też w kostkę pieczarki i razem dusimy na oleju. Kapustę z karkówką gotujemy około 1 godziny aż mięso będzie miękkie.Ugotowaną kapustę , karkówkę i pieczarki z cebulą mielimy w maszynce do mięsa doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy - mamy gotowy farsz. Ziemniaki przeciskamy przez praskę na stolnicę , wbijamy jajko i dodajemy mąki. Wszystko mieszamy i zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki wkłądając do środka po łyżeczce farszu i dokłądnie zlepiamy aby podczas gotowania nie ropadły się. Gotujemy w osolonej wodzie aż wypłynął na wierzch.
Drugą cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju na złoty kolor. Okraszamy nią pyzy.
SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 20.02.2013 12:28
dawno nie robiłam
MONIKA62 01.01.2013 15:25
mniam
Botwinka 21.11.2012 14:26
pyszne
Bernadeta1 21.10.2012 13:04
z takim farszem nie robiłam
cooleczka 16.10.2012 19:12
super
dagmara020 14.09.2012 13:35
ojoj pyszne:)
romanrafal
romanrafal 02.09.2012 09:30
świetny przepis
olkaaa 24.08.2012 09:26
bardzo je lubię
misia53 22.08.2012 19:09
bardzo lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak