Pyzy z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • pieczarki

    20 dag
  • kapusta kiszona

    20 dag
  • karkówka

    40 dag
  • cebula

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę jedną obieramy kroimy w małą kostkę dodajemy oczyszczone i pokrojone też w kostkę pieczarki i razem dusimy na oleju. Kapustę z karkówką gotujemy około 1 godziny aż mięso będzie miękkie.Ugotowaną kapustę , karkówkę i pieczarki z cebulą mielimy w maszynce do mięsa doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy - mamy gotowy farsz. Ziemniaki przeciskamy przez praskę na stolnicę , wbijamy jajko i dodajemy mąki. Wszystko mieszamy i zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki wkłądając do środka po łyżeczce farszu i dokłądnie zlepiamy aby podczas gotowania nie ropadły się. Gotujemy w osolonej wodzie aż wypłynął na wierzch.
Drugą cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju na złoty kolor. Okraszamy nią pyzy.
SMACZNEGO !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
traktorek 20.02.2013 12:28
dawno nie robiłam
MONIKA62 01.01.2013 15:25
mniam
Botwinka 21.11.2012 14:26
pyszne
Bernadeta1 21.10.2012 13:04
z takim farszem nie robiłam
cooleczka 16.10.2012 19:12
super
dagmara020 14.09.2012 13:35
ojoj pyszne:)
romanrafal 02.09.2012 09:30
świetny przepis
olkaaa 24.08.2012 09:26
bardzo je lubię
misia53 22.08.2012 19:09
bardzo lubimy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat