Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy domowe - WLKP

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
sól do smaku
cukier 2 lyzeczka
drożdże 5 dag
mleko 1-2 szklanka
mąka 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy domowe - WLKP

Drozdze rozrabiam z cukrem - do zmieszania. Jajko rozrabiam z mlekiem (cieple) i dosypuje maki + drozdze + szczypte soli. Ciasto musi odstac ok. godzine. Lyzka zbieram ciasto i formuje kuleczki. Gotowe kulki leza i czekaja kilkanascie minut. Gotuje 5-6 minut na parze i sprawdzam drewnianym szpikulcem. Odstawiam na talerz. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 16.01.2013 10:56
baaardzo dobre robi babcia pyzy :)
Ela15 06.01.2013 06:35
super
Kate131 23.12.2012 12:19
domowe najlepsze
Laila2786 03.12.2012 09:17
Z czym podajesz takie drożdżowe pyzy?
ALAGOR 26.10.2012 16:39
Przepis Babci - ona to robi z glowy i na wyczucie ... trzeba w tym dojsc do perfekcji :)
RenataZ-et 06.10.2012 19:01
uwielbiam pyzy!
Emiliozo 29.09.2012 23:35
ja znam jeszcze pyzy ziemniaczane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak