Pyzy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka

    2 łyżi
  • cebula

    1/2 sztuki
  • słonina

    5 dag
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki umyć obrać opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach sok odcisnąć w czystej ściereczc do naczynia wymieszać w misce masę kartoflaną razem z mąką i jajkami lekko osolić dodać skrobię która osiadła na dnie naczynia z sokiem z otrzymanego ciasta formować małe kuleczki pyzy ugotować je wrzucając na wrzącą osoloną wodą podawać polane stopioną słoniną i przysmażoną w niej drobno pokrajaną cbulą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 19.07.2012 16:33
uwielbiam je
babcia 19.07.2012 16:33
uwielbiam je
novita23 10.11.2011 08:39
super
Natalia37 08.11.2011 19:51
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat