Pyszny swojski makaronik z serkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    3 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • mleko

    5 łyżek
  • sól

  • mąka

    1/2 kg
  • jaja

    2 szt
  • twaróg

    1 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę ok 1/2 kg przesiewamy dodajemy soli 2 całe jajka i dolewamy wody i mleka tak aby powstało plastyczne ciasto .Rozwałkowujemy cienko podsypujemy mąką .Ciasto kroimy na paski i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy . Odcedzamy . Dodajemy pokruszony twaróg . Na patelni rozpuszczamy masło ,cebulę siekamy i smażymy ja ana złoto dodajemy wszystko do makaronu .Doprawiamy solą i pieprzem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena13 07.07.2012 15:22
proste danie, a zarazem takie smaczne ;))
mikrusiak 26.11.2011 10:48
ciekawy pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat